Szabó Gábor
- Szállítási távolság 50,0km
- orsegaranya [at] gmail.com
- 06-30/816-4808
- Őrimagyarósd 9933 , Ady Endre út 23.
- Üzenet küldés
Az Őrség aranya - tökmagolajunk Hegyhátszentjakabon családi sajtoló üzemünkben készül. Kistermelőként a tökmag elültetésétől a sajtolásig végigkísérjük az olaj útját, hogy ízletes és egészséges étel kerüljön asztalára.
Termékeink postai utánvéttel is megvásárolhatók!
Melegen sajtolt tökmagolaj 0.5 l
Szabó Gábor ( 9933 Őrimagyarósd, Ady Endre út )
A tökmagból két sajtolási eljárással is lehet olajat kinyerni: hidegen és melegen sajtolással.
Melegen sajtoláskor a héj nélküli szárított magokat finomra daráljuk,majd dagasztógépbe tesszük ahol só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztjuk. Aztán pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog, és az olaj feltáródik. Végül a massza a présgépbe kerül, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik.
A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmagolaj.
Tökmagkrém
Szabó Gábor ( 9933 Őrimagyarósd, Ady Endre út )
A natúr tökmagkrémünk is saját receptünk alapján készül.
Pirítósra kenve és salátákra ajánljuk.
A natúr tökmagkrémünk és a melegen sajtolt tökmagolajunk is az Őrségi Nemzeti Park védjegyes terméke.
Termékeink postai utánvéttel is megvásárolhatók!
Melegen sajtolt tökmagolaj 0,1 dl
Szabó Gábor ( 9933 Őrimagyarósd, Ady Endre út )
A tökmagból két sajtolási eljárással is lehet olajat kinyerni: hidegen és melegen sajtolással.
Melegen sajtoláskor a héj nélküli szárított magokat finomra daráljuk,majd dagasztógépbe tesszük ahol só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztjuk. Aztán pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog, és az olaj feltáródik. Végül a massza a présgépbe kerül, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik.
A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmagolaj.