A tökmagból két sajtolási eljárással is lehet olajat kinyerni: hidegen és melegen sajtolással.
Melegen sajtoláskor a héj nélküli szárított magokat finomra daráljuk,majd dagasztógépbe tesszük ahol só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztjuk. Aztán pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog, és az olaj feltáródik. Végül a massza a présgépbe kerül, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik.
A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmagolaj.
Rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és nyomelemekben. Számos betegségre természetes medicina.
Családunk asztalán napi szinten megtalálható. Számos étel nélkülözhetetlen ízesítője; ajánljuk: pirítósra, kocsonyára, saláták ízesítésére, vagy akár friss kenyérrel tunkolva.
A melegen sajtolt tökmagolajunk és a tökmagkrémünk is az Őrségi Nemzeti Park védjegyes terméke.
Termékeink postai utánvéttel is megvásárolhatók!