Gyümölcs

Alma chutney

Kanálka Manufaktúra ( 6911 Királyhegyes, Kis utca 28.)
1 180Ft / db

Szavatossági idő:12 hónap

súly: 195 g

  • kézzel készült ennivaló
  • vega, vegán kennivaló
  • 100% íz-garancia
  • kizárólag hazai friss zöldségekből
  • pici mazsolával és gyömbérrel

Hajós – Bajai Merlot 2019

Mendler Pince ( 6239 Császártöltés, Tavasz utca 26)
1 000Ft-tól 1 500Ft-ig / l

Világfajtának tekinthető vörösborszőlő.

A  Merlot,ősi  francia eredetű  fajta, feltételezetten Bordeaux-ból származik.

Közkedvelt fajta,bora közepesen testes, lágy, teljes zamatú, gyümölcsös  bársonyosan csersavas.

A bor intenzív,mély gránátvörös színű, amelynek intenzív illatában szilva, fekete szeder, cseresznye és vanília érezhető. A közepes testtel arányos a sav-, a tannin- és az alkoholtartalom.

Az ízét  a gazdag sötét bogyós gyümölcsösség teszi dússá és kerekké.

A hosszú lecsengés fűszeres és étcsokoládés zamatokat hagy a nyelven.

„PAPP DOMB” -Hajós – Bajai Kékfrankos & Merlot Cuvée 2019

Mendler Pince ( 6239 Császártöltés, Tavasz utca 26)
1 000Ft-tól 1 500Ft-ig / l

A Kékfrankos, Merlot  bor házasítás,minimális fahordós érlelés mellet jött létre.

Tükrös, fényes, áttetsző gránátvörös színnel rendelkezik, meggyes, málnás gyümölcsössége és fűszeressége megnyerő. Könnyedebb vörösbor, a szerkezetet a közepes savak és a visszafogott tanninok határozzák meg.

Félkemény sajtok, könnyű paszták, finoman füstölt sajtok és halak kiváló társa lehet.

Fogyasztását 14-16 °C-on ajánljuk.

Hajós – Bajai Kékfrankos & Zweigelt Rosé Cuvée 2020

Mendler Pince ( 6239 Császártöltés, Tavasz utca 26)
1 000Ft-tól 1 500Ft-ig / l

(A rosé borok kék szőlőből készülnek. A szőlő nagyon rövid ideig – általában max. 2-3 órán keresztül – érintkezik csak az erjedő musttal. Színárnyalatában az egészen halvány lilás-kékes rózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsszínig változhat. A rosé színében és ízeiben a vörösborokhoz, karakterében azonban sokkal inkább a fehérborokhoz áll közel.)

Hajós – Bajai Cserszegi Fűszeres 2019

Mendler Pince ( 6239 Császártöltés, Tavasz utca 26)
1 000Ft-tól 1 500Ft-ig / l

Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő keresztezte 1960-ban az Irsai Olivér és Piros tramini szőlőfajtákat Cserszegtomajon. A nemesítő  tudatosan parfümös, picit "édeskésbe" hajló borszőlőt készített.

Illatos fajtaként kifejezett,virágos,mézes és parfümös jegyei egy határozott fűszeres tónussal,sárgás színnel vannak kiegészítve, ami a fajtából ered.

Könnyű test, közepesen élénk savak és visszafogott alkohol mellet,a minimálisan  visszamaradott cukor(16g/liter)  és a kellemesen  édeskés íz jellemzi.

Duna Királyleányka 2019

Mendler Pince ( 6239 Császártöltés, Tavasz utca 26)
1 000Ft-tól 1 500Ft-ig / l

Régi kárpát-medencei, erdélyi fajta, amely a kövérszőlő és a leányka természetes kereszteződésével jött létre.

A bor  oxigén mentes környezetben,reduktív technológiával és irányított erjesztéssel lett elkészítve.

Az illatot diszkréten muskotályos,kissé  virágos(jázmin,petúnia) parfümösség vezeti,ami finom és harmonikus.

Tartalmas,közepesen telt testtel és magas alkohollal, valamint friss savakkal rendelkezik.

Kellemesen hosszú,tiszta ízű,zöldes -fehéres színű.

Hajós – Bajai Generosa 2020

Mendler Pince ( 6239 Császártöltés, Tavasz utca 26)
1 000Ft-tól 1 500Ft-ig / l

A Generosa egy magyar, Bíró Károly által nemesített fehérborszőlő-fajta. 1951-ben hozták létre az Ezerjó és a Piros Tramini kereszteződéséből.

Bőtermő fajta, fürtjei közepesen nagyok, tömöttek (130 g átlagsúlyúak). Bogyói megnyúltak,gömb alakúak, húspiros-lilás árnyalatúak,az íze különösen finom, zamatos.

Hajós-Bajai Irsai Olivér 2020

Mendler Pince ( 6239 Császártöltés, Tavasz utca 26)
1 000Ft-tól 1 500Ft-ig / l

1930-ban nemesítette Kocsis Pál Kecskeméten a pozsonyi fehér és a csabagyöngye keresztezésével.
A reduktív technológiával egy zöldessárga színű friss, üde gyümölcsös,visszafogott savszerkezetű és

illatos,szőlős,szőlővirágos jellegű könnyű, nyári bor készült belőle.

Könnyű test és alacsonyabb alkohol, valamint üde savak jellemzik, bodzavirággal és egressel kiegészítve.

A zöldsalátákhoz,csirke és a nem túl zsíros fehér húsú halakhoz ajánljuk.
Érdemes a hűtőből kivéve, körülbelül 10-12°C-on fogyasztani.