(A rosé borok kék szőlőből készülnek. A szőlő nagyon rövid ideig – általában max. 2-3 órán keresztül – érintkezik csak az erjedő musttal. Színárnyalatában az egészen halvány lilás-kékes rózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsszínig változhat. A rosé színében és ízeiben a vörösborokhoz, karakterében azonban sokkal inkább a fehérborokhoz áll közel.)
Ez a Rosé Cuvée a Kékfrankos (friss, gyümölcsös, epres, málnás) és Zweigelt (piros bogyós cseresznye, meggy és szilva) szőlőfajták egyidejű szedéséből és szakszerű reduktív feldolgozásából,erjesztéséből jött létre.
A halvány rózsaszínű bor illatában olyan bogyós gyümölcsöket juttat eszünkbe, mint a szamóca, a ribizli és a málna.
Ízét élénk gyümölcsösség határozza meg, fűszeres zamatokkal kiegészülve. A tartalmas rozé lendületes,ropogós savakkal, magas alkoholtartalommal bír. Üde,friss és könnyen szerethető bor.
Ajánljuk hideg és meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10-12 °C-on.