MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ
- Szállítási távolság 200,0km
- madaraszgergely83 [at] gmail.com
- 306645917
- Újszentmargita 4065 , Bödönhát 0320/4 hrsz
- Üzenet küldés
A ma Bödönháton gazdálkodó Madarász család minden egyes felmenője több generáción keresztül a mezőgazdasághoz kötődött és kötődik. Már az 1980-as években is foglalkoztunk ún. háztáji állattartással.
Marhahízlalás, sertés- és juhtartás. Ekkor még szüleink főállásuk mellett végezték ezt a tevékenységet, mi pedig gyerekként a tanulmányokra és a lovassportra összpontosítottunk. 1995-ben született meg annak az épületegyüttesnek a gondolata, ami jelenleg az udvarházat, otthonunkat és istállóinkat foglalja magában. Mindez Hajdú-Bihar megyében, a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén kapott helyet és a Park természeti örökségével él szerves harmóniában. A gazdaság működtetéséhez szükséges tanulmányokat Gödöllőn, Hollandiában, Franciaországban és az Egyesült Államokban végeztük. Madarász Gergely okleveles agrármérnök, a család legfiatalabb tagja pályafutását gyakorlatszerzés céljából nagypresztízsű agrárvállalkozásoknál (Aviagen Kft., ABO Holding, ZRt.) kezdte, majd 2010 márciusában vette át a családi gazdaság operatív irányítását. A természetes biztonság otthona TERMÉSZET A nemzeti parki lét magában hordozza a természeti környezet és a biológiai sokféleség iránti tiszteletet, elkötelezettséget. E mellett szakmai követelmény tevékenységünkkel szemben a HNP által megfogalmazott előírások maradéktalan teljesítése a gyepgazdálkodás és a tájfenntartás terén. Európai dimenzióban a Natura 2000 hálózat jelentőségéről sem feledkezhetünk meg, hiszen annak is része vagyunk. 300 hektáros gazdálkodásunk és különösen négy hektárnyi halastavunk messze menőkig hozzájárul a térség biodiverzitásának gazdagításához. Ez egyaránt vonatkozik edényes növényfajokra, rovarokra, kétéltűekre, hüllőkre, madarakra és emlősökre. Szintén természet-közeliségünk ajándéka az állataink és a belőlük elkészített húsok naturális jellege, zamata, minősége. Az állatainkat a saját földünkön megtermelt abrakkal és szálas takarmánnyal etetjük érintetlen környezetben, ahol csoportosan és leginkább szabad tartásban élik vidám kis életüket. BIZTONSÁG A kietlen Pusztában embernek és állatnak egyaránt oltalmat nyújt udvarházunk gondoskodó ölelése. A haszonállatok – bármennyire is őshonos fajtákról van szó – igénylik az emberi törődést, a megfelelő állategészségügyi felügyeletet és a ragadozókkal szembeni védelmet. A biztonságnak azonban van két önálló jelentése is akkor, amikor élelmiszerről beszélünk. Ellátás-biztonsági megközelítésben a Madarász Udvarház szilárd bázisnak tekinthető. A másik aspektus: az élelmiszerbiztonság. Ez utóbbi egyaránt jelent kockázatmentességet fizikai és vegyi szennyeződésektől, valamint magában foglalja az élelmiszer nyomonkövethetőségét is. OTTHON Családi gazdaság vagyunk. Így minden mozdulatunkat áthatja a felelősség és a szeretet; legyen szó állattartásról, élelmiszer előállításról, vendéglátásról, horgásztatásról, vagy lovagoltatásról. Szeretnénk, ha ezt a melegséget látogatóink is saját bőrükön éreznék, amikor eljönnek hozzánk.
Tojás az udvarházból
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
Saját takarmánykeverékkel takarmányozott istállózott, de mélyalmos kiscsoportos technológiában tartott tyúkjaink tojásai.
Gyönyörű tojássárgája van!
Grillkolbász
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
A grillezős esték sztárja 3 féle ízesítéssel: Pikáns, borsos, sajtos.
Marha-sertés vegyes szalámi
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
Legeltetett szarvasmarháink és saját abraktakarmányon nevelt sertéseink húsából készült műbélbe töltött szalámi. Három féle ízesítéssel: Paprikás pikáns, paprikás csemege, borsos csemege.
Füstölt házi kolbász
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
Hagyományos eljárásokkal és fűszerezéssel készült füstölt száraz áru, mely a gazdaságunkban nevelkedett sertések húsából, szalonnájából került bélbe.
Zsírban sült húsos pörc
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
Zsírban sült húsos pörc.
Abált paprikás-fokhagymás tokaszalonna
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
Gazdasági abrakon nevelt sertéseinkből készült paprikás,fokhagymás abárolt tokaszalonna.
Sütnivaló hurka (májas,véres)
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
Gazdasági abrakon nevelt sertéseinkből készült sütnivaló hurka, mely kizárólag természetes alapanyagokból készült mind a belszervek, mind a fűszerek tekintetében.
Sütnivaló kolbász
MADARÁSZ GERGELY-MADARÁSZ UDVARHÁZ ( 4065 Újszentmargita, Bödönhát 0320/4 hrsz)
Gazdasági abrakon nevelt sertéseinkből készült sütnivaló kolbász, mely kizárólag természetes alapanyagokból készült mind a hús, mind a fűszerek tekintetében.