Mátrai Bivalyrezervátum
- Szállítási távolság 40,0km
- matraibivaly [at] gmail.com
- +36702806527
- Szurdokpüspöki 3064 , Lapos tanya 1.
- Üzenet küldés
Különleges értéket képviselő, magyar őshonos állatok fajtafenntartásával foglalkozunk amellett, hogy közelebb hozzuk a mai kor emberét azokhoz a már-már feledésbe merült paraszti kultúrához és értékrendhez, ami az általunk, évszázadok vagy évezredek óta háziasított állatokkal egymásra utaltságon alapul. Régen nagyapáink voltak az erejükre, kitartásukra, hűségükre utalva!
Őseink tejükön és húsukon keresztül nyertek erőt, szőrzetük, gyapjuk, bőrük védte őket az időjárás viszontagságai ellen!
Most itt az idő, hogy mindezt viszonozzuk és ne hagyjuk elveszni hű barátainkat!
A csekély hazai bivalyállomány növelésében 2016 óta a Mátrai Bivalyrezervátum is aktívan kiveszi a részét. Szurdokpüspöki határában a Mátra nyugati kapujának egyik legnagyobb „vadregényes” fennsíkján, szabadtartásban élnek állataink. Ez a kiváló húsminőségében is mérhető, hiszen a legelőn található füvek sokféleségének, és a gyógynövényeknek köszönhetően magas a tápértéke. Számunkra kiemelten fontos a biodiverzitás megőrzése, genetikai kincseink, a természet adta értékek megőrzése, és ezeknek az emberek javára való hasznosítása. Ennek fényében tevékenységeinket a „fenntartható gazdálkodás” égisze alatt végezzük.
Amellett, hogy az állomány növelésében a is kivesszük a részünket, küldetésünk közt szerepelt az is, hogy a gasztronómia világán keresztül az emberek megismerjék a bivalyhúst, mint a tiszta vöröshúsok ősi magyar helytartóját! Állataink húsának tápértéke igen magas, zsírtartalma alacsonyabb, mint az átlag marhahúsnak azonban vitaminokban ásványi anyagokban gazdag, és emellett remek ízélményt nyújt.
Kifejezetten ajánlott betegségből felépülőknek, fejlődő szervezeteknek, sportolóknak, az egészséges táplálkozás híveinek és nem utolsó sorban, a gasztronómia szerelmeseinek.
Bivaly debreceni páratlan páros 0,3kg
Mátrai Bivalyrezervátum ( 3064 Szurdokpüspöki, Lapos tanya 1.)
Vegyesen válogatott darált bivaly húsrészekből, sertéshús és szalonna hozzáadásával, Dékány Feribácsi díjnyertes receptje alapján készült füstölt, hőkezelt termékünk.