Budafarm Sajtműhely
- Szállítási távolság 40,0km
- lancelot0101 [at] freemail.hu
- +36-30-321-1960
- Tarnaszentmiklós 3382 , Pélyi út 22
- Üzenet küldés
Engedjék meg hogy bemutatkozzam!
Buda Sándor István sajtkészítő kistermelő vagyok.
A Budafarm Sajtműhely létrehozója és üzemeltetője.
Jelenleg tehéntejből készült friss házi készítésű tejtermékeket állítok elő hagyományos módszerekkel, amelyhez az alapanyagul szolgáló friss tejet saját háztáji jersey és kárpáti borzderes tehén állományom nyújtja.
Termékkínálatomban szerepelnek különböző típusú és ízesítésű sajtok mint például házi készítésű gomolya, félkemény sajtok, gyúrt sajtok mint pl: parenyica, mozzarella, kaskaval és kemény sajtok valamint friss házi készítésű túró, tejföl, natúr és gyümölcsös joghurt és vaj. Joghurtjaink ízesítéséhez saját készítésű házi lekvárjainkat használom.
Célom a minőségi magyar, paraszti hagyományokra épülő ház készítésű tejtermékek előállítása és fogyasztásának népszerűsítése.
Értékesítést vállalunk termékbeszállítással egybekötve hotelek, szállodák, éttermek,pincészetek , panziók és boltok részére is!
Elérhetőségem
3382 Tarnaszentmiklós Pélyi út 22
Tel: +36-30-321-1960
E-mail: lancelot0101 [at] freemail.hu
https://www.facebook.com/Budafarm-Sajtm%C5%B1hely-1609235989348890/
Tehéntúró
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Friss, pergős , zsíros tehéntúró.
Kiszerelés: 250 g és 500 g -os kiszerelésben
Házi vaj
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Házi vajunk régi tradicionális módon házi tejfölből van köpülve. Állaga kemény teavaj jellegű.
Kiszerelés 35 dkg / db
Kaskaval sajt
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Alapja a gyúrt sajtbaktérium kultúrával készült sajt adja, amelyet 12 óra savanyítás után formázunk, majd 6 napon keresztül – hagyományokhoz híven – erdélyi kősóban forgatunk. Minimum 3 hónapig érleljük.
Mozzarella
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Alapját gyúrt sajtkultúrával készült natúr sajtalap adja, amelyet 12 óra savanyítás után, szeletelünk, formázunk, majd füstöljük.
Gyúrt- Töltött Sajtrétes
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Alapját gyúrt sajtkultúrával készült natúr sajtalap adja, amelyet 12 óra savanyítás után, szeletelünk, formázunk, aszalt gyümölcsökkel töltünk, majd füstöljük.
Érlelt sajt
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Alapját natúr félkemény vagy kemény sajt adja, amelyet a készítése során préselek, só-fürdőztetek, majd 3-6 hónapon keresztül érlelek.
Ivójoghurt
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Alapját a házi tehéntej adja, pasztörizálás után visszahűtve, probiotikus baktérium kultúrával elkeverve dunsztolunk, majd natúr és gyümölcsös ízesítéssel készítjük. Kiszerelés 250 ml/ db vagy 1000 ml / db
Rétegelt joghurt
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Alapját a házi tehéntej adja, pasztörizálás után visszahűtve, probiotikus baktérium kultúrával elkeverve dunsztolunk, majd natúr és gyümölcsös ízesítéssel készítjük. Kiszerelés 200 ml / db
Gomolya sajt
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
Tradícionálisan készítetett gomolya sajt, melyet sajtkendőben aggatunk és forgatunk. Különböző ízesítésekben készülnek mint pl: natúr, füstölt, chilis, lilahagymás és fokhagymás-kapros
Parenyica sajt
Budafarm Sajtműhely ( 3382 Tarnaszentmiklós, Pélyi út 22)
A gyúrt sajttok családjába tartozik. Alapja egy kimondottan gyúrt sajt baktérium kultúrával készült sajtalap adja, amelyet 12 órán át savanyítok, majd szeletelem, formázom, majd füstölöm.