Petőcz Pincészet és Vendégház
- Szállítási távolság 200,0km
- info [at] petocz.hu
- 0630-4113912
- Ászár 2881 , Petőfi Sándor utca 64.
- Üzenet küldés
Mivel Ászár egykor borvidék volt, amit méltó módon kiérdemelt, így nagy hagyománya van a településen és környéken a borászkodásnak. Ez az érzés lángolt fel bennem mikor elkezdtem készíteni első boraimat és a gyerekkori álmaimat megvalósítva, – a kiöregedő borászoktól átvéve tudásukat és tapasztalatukat – szeretném tovább vinni az ászári borkészítés hagyományait.
Olaszrizling 2019 száraz
Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
Október közepén szüretelt szőlőből készült, magas beltartalmú és intenzív illatú bor készült a kiváló alapanyagból. A fajtára jellemző mandulás illat és aromajegyek bőségesen felfedezhetők a borban. A jól beérett szőlőnek köszönhetően az alkoholtartalom is előtérbe kerül.
Ezerjó 2019 száraz
Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
Az Ezerjó szőlő termesztése hosszú múltra tekint vissza az ászári körzetben. A borvidék egyik kedvelt fajtája volt, hiszen a markáns savaknak köszönhetően, az Ezerjóból készült bor jól eltartható. Településünkön „Cilifánt” néven szokták emlegetni, a hagyomány őrzés jegyében Pincészetünk is e névvel fémjelzi az Ezerjóból készült borainkat. Az Ezerjóból készült bor citrusos illatjegyeket hordoz, és erőteljes savgerince adja meg a bor jellegzetes frissességét.
Szürkebarát 2019 száraz
Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
A Szürkebarát, más nevén Pinot Gris vagy Pino Grigio az Ászári borvidék legfőbb fajtája, úgynevezett zászlós bora. Franciaországból származik, a Pinot család tagja. Közvetlen rokonai a Pinot Blanc és a Pinot Noir. Közép érésű (szeptember vége, október eleje), közepesen termő fehér borszőlőfajta. A Szürkebarát telt, finom savú, parfümös bor, diós, füstös, fűszeres, sőt sokszor mézes jelleggel, legyen a stílus akár száraz, édes vagy – a botrytises változatban – akár szuperédes.
Cserszegi Fűszeres 2019 száraz
Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
Magyar szőlőfajta, mely 1960-ban a Keszthely melletti Cserszegtomajon született az Irsai Olivér és a Piros Tramini szőlőfajták keresztezéséből Bakonyi Károly munkásságának köszönhetően. Hideg tűrő, korán érő fajta, így eredendően az északi országrészekbe szánt szőlőfajta. A megfelelő időben szüretelt termésből készült bor muskotályos illatú, fűszeres zamatú, harmonikus savtartalmú, extraktban gazdag.
Chardonnay 2019 száraz
Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
A Chardonnay kemény karakterű, de finom savérzetű, fajtajelleges zamatú, telt ízű bor. Kiváló minőségét és különleges összetételét a tökéletes mikroklíma és termőterület adta. Üde, friss formájában kedvelt, amely a reduktív technológiának köszönhetően az elődleges illatanyagokat szépen megtartotta.