petoczg

  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag

Petőcz Pincészet és Vendégház

Mivel Ászár egykor borvidék volt, amit méltó módon kiérdemelt, így nagy hagyománya van a településen és környéken a borászkodásnak. Ez az érzés lángolt fel bennem mikor elkezdtem készíteni első boraimat és a gyerekkori álmaimat megvalósítva, – a kiöregedő borászoktól átvéve tudásukat és tapasztalatukat – szeretném tovább vinni az ászári borkészítés hagyományait.

Árusító hely
Ászár 2881 , Petőfi Sándor utca 64.
Nyitvatartás
hétfő: 16:00-19:00
kedd: 16:00-19:00
szerda: 16:00-19:00
csütörtök: 16:00-19:00
péntek: 16:00-19:00
szombat: 12:00-19:00
vasárnap: Closed

Ezerjó 2019 száraz

Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
1 250Ft / db

Az Ezerjó szőlő termesztése hosszú múltra tekint vissza az ászári körzetben. A borvidék egyik kedvelt fajtája volt, hiszen a markáns savaknak köszönhetően, az Ezerjóból készült bor jól eltartható. Településünkön „Cilifánt” néven szokták emlegetni, a hagyomány őrzés jegyében Pincészetünk is e névvel fémjelzi az Ezerjóból készült borainkat.  Az Ezerjóból készült bor citrusos illatjegyeket hordoz, és erőteljes savgerince adja meg a bor jellegzetes frissességét.

Szürkebarát 2019 száraz

Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
1 250Ft / db

A Szürkebarát, más nevén Pinot Gris vagy Pino Grigio az Ászári borvidék legfőbb fajtája, úgynevezett zászlós bora. Franciaországból származik, a Pinot család tagja. Közvetlen rokonai a Pinot Blanc és a Pinot Noir. Közép érésű (szeptember vége, október eleje), közepesen termő fehér borszőlőfajta. A Szürkebarát telt, finom savú, parfümös bor, diós, füstös, fűszeres, sőt sokszor mézes jelleggel, legyen a stílus akár száraz, édes vagy – a botrytises változatban – akár szuperédes.

Cserszegi Fűszeres 2019 száraz

Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
1 250Ft / db

Magyar szőlőfajta, mely 1960-ban a Keszthely melletti Cserszegtomajon született az Irsai Olivér és a Piros Tramini szőlőfajták keresztezéséből Bakonyi Károly munkásságának köszönhetően. Hideg tűrő, korán érő fajta, így eredendően az északi országrészekbe szánt szőlőfajta. A megfelelő időben szüretelt termésből készült bor muskotályos illatú, fűszeres zamatú, harmonikus savtartalmú, extraktban gazdag.

Chardonnay 2019 száraz

Petőcz Pincészet és Vendégház ( 2881 Ászár, Petőfi Sándor utca 64.)
1 250Ft / db

A Chardonnay kemény karakterű, de finom savérzetű, fajtajelleges zamatú, telt ízű bor. Kiváló minőségét és különleges összetételét a tökéletes mikroklíma és termőterület adta. Üde, friss formájában kedvelt, amely a reduktív technológiának köszönhetően az elődleges illatanyagokat szépen megtartotta.