Somogy vármegye közepén található Lábod községe, az egyik ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy ha kiváló lábodi terméket szeretnék vásárolni menjek el a közeli nagyatádi piacra és keressem meg Papp József standját, mert megéri az utazást.
Igy tettem hát, felkerekedtem és leutaztam a nagyatádi piacra ahol megtaláltam Papp József őstermelőt, aki portékáit árulta standján. Már a bejáratnál megéreztem azokat az illatokat, amiért jöttem, igazi füstölt aroma vonzott oda a húsárukhoz.
Józsefet faggattam gazdaságáról és termékeiről. Elmesélte, hogy saját családi gazdaságában nevelt állatait dolgozza fel, mert hisz abban, hogy a jól tartott, minőségi takarmányon hizlalt jószág friss húsa a kiváló minőségű termékek titka.
Immár 20 éve foglalkozik állattartással, illetve feldolgozással lábodi gazdaságában. Bizony nem könnyű munka, de Ő szereteti csinálni, hiszen a sok a pozitív visszajelzés, mindig ezek viszik előre.
A feldolgozásban kizárólag hagyományos eljárással dolgozik és ragaszkodik a hagyományos termékek elkészítéséhez, ami garantálja a vásárlók által annyira kedvelt állandó minőséget.
Értékesíteni a Nagyatádi, Barcsi, és a Csurgói piacra viszi termékeit, ahol törzsvásárlói vannak. Kóstoltam és vásároltam is a termékeiből. Fantasztikus illatot, illetve igazi magyaros ízeket tapasztaltam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Megérte leutaznom és megismerkedni egy olyan termelővel, aki ragaszkodik a hagyományokhoz illetve elhivatott a friss, jó minőségű füstölt áruk készítésében.
Ha csemege, akkor Lábod!
Szerző: Tardi Csaba
Fotó: Tardi Csaba