Saját termesztésű, kiváló minőségű alapanyagból, hagyományos kézi munkafolyamattal, kisléptékben előállított fruktózzal ízesített fűszeres szószféleség.
Édes-savanyú, enyhén csípős, fűszeres étel.
Alapja bodzabogyóból, almából, gyümölcscukorból, hagymából, sóból és almaecetből áll. Ezen kívül fűszerek széles skáláját tartalmazza.
Hozzáadott fruktóztartalom: 100g/kb. 15 g gyümölcscukor
Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges édesítőszert, színezéket, aromát és ízfokozót.
Fogyasztását vadhúsok , sültek, sajtok mellé, szendvicsekbe, pirítos kenyérre kenve ajánljuk
Bodzabogyó hatóanyagai:
- antociamin
- vitaminok (C, A, B-karotin, E,…)
- ásványi anyagok: vas, magnézium, cink, kálcium, szelén, ….
Gyógyhatása:
- antioxidáns hatású, immunerősítő
- a vérszegénység, vashiány ellenszere
- szíverősítő
- vérnyomás csökkentő
- köhögéscsillapító, tüdőtisztító
A flavonoid tartalma miatt a szervezet ellenálló képességét növeli, az immunrendszert erősíti.