A kézműves chili érzés

2021. 06. 16., sze – 07:28

A nagy ötletek és életre szóló elhivatottság gyakran egy apró lépéssel kezdődnek, és ahhoz, hogy az álmokból valóság legyen sokszor egy kitartó, elszánt ember bátorságára is szükség van. 

Négy éve, mindössze két palántával indult az ácsi őstermelő története. Istella Zoltán, aki főállásban hentesként dolgozik, 2017- ben egy piacon vásárolt két chili paprika palántát, mert nagyon szerette az erős „ízeket”. Azóta saját termékek forgalmazásával népszerűsíti a „chili érzést”.

Zoltán tizenöt éve költözött a Baranya megyei Szigetvárról, a Komárom- Esztergom megyei Ácsra. Kezdetben hobbi szinten, saját felhasználásra készített különböző chili krémeket, szószokat.

Miután úgy érezte, hogy sikerült megtalálnia a legjobb arányokat, megmutatta barátainak és ismerőseinek az első termékeit. Elmondása szerint csak pozitív visszajelzéseket kapott, mindenkinek ízlett, így 2019-ben elhatározta, hogy kiváltja az őstermelői, majd a kistermelői igazolványt és elkezd komolyabban foglalkozni új ízek és új termékek előállításával és forgalmazásával. 

A tavaly a kialakult nehéz helyzet ellenére is sikeres évet zárt a vállalkozása, rengeteg helyen járt a megyében és sikerült többféle ízvilágot is „kikísérleteznie”. Ennek köszönhetően már csaknem 20 féle termékkel tudja kiszolgálni vásárlóit. 

A termékek sikere és a hozzáértők pozitív visszajelzései arra ösztönözték a kistermelőt, hogy egy szósszal nevezzen be egy országos versenyre, amelynek júniusi eredményhirdetését izgatottan várja. 

Az elhívtatott chili mester tervei között még számos cél szerepel, egyebek közt szeretne nagyobb földterületen gazdálkodni, hiszen a chilipaprika mellett fokhagymát, sárgarépát és vöröshagymát is termelne, mivel több termékének is ez az alapja. 

Úgy látja, ha a vállalkozása ilyen ütemben fejlődik, hamarosan felhagyná eredeti, hentes szakmáját is, hogy minden energiáját a chili termékek tökéletesítésére tudja fordítani.
 

Szerző: Nagy Tamás